Nike Fit: érkezik a Nike lábmérő alkalmazása

Nike-fit

Az Egyesült államokban júliustól elérhető a Nike új mobil alkalmazása a Nike Fit, amivel a mobiltelefon kamerájának segítségével és némi mesterséges intelligenciával olyan pontosan megmérhetjük a lábméretünket, hogy nem kell többet a cipőt visszaküldenünk méret probléma miatt.

Az online cipő vásárlás az egyik leggyorsabban terjedő e-commerce üzletág, annak ellenére, hogy cipőt általában úgy vásárol az ember, hogy felpróbálja. A Nike éppen azt a problémát ismerte fel, hogy sokan rossz méretben rendelnek cipőt.

Minden ötödik ember rossz méretű cipőt hord.

Nike

Hogyan működik

A Nike új alkalmazása kiterjesztett valóság technológiát használva beszkenneli a lábunkat a mobiltelefon kamerájának segítségével. Az alkalmazás 13 ponton is megméri a lábunkat.

Ezután mesterséges intelligencia segítségével a legmegfelelőbb cipőméretet választja ki számunkra. A cipőméret alapján pedig kiválaszthatjuk a megfelelő cipőt a Nike katalógusából. Az alkalmazás UK, US és az európai méreteket is képes kezelni.

Nike Fit applikáció működése

A mesterséges intelligencia alkalmazása esetünkben annyit jelent, hogy mintavételezések sokasága alapján megpróbáljuk megbecsülni a legoptimálisabb méretet. Minél többen hordanak egy méretű cipőt az adott paraméterekkel, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az a méret számunkra is jó lesz.

Használata

Először is keressünk egy falfelületet. Fontos, hogy a fal színe más legyen – ha lehet kontrasztos – a padlóhoz képest. A képernyőt ezután kalibrálnunk kell. Egy vonallal meghatározzuk a padló és a fal találkozását.

Álljunk háttal egy falnak, úgy, hogy a cipő sarka a falhoz ér.

Ezután a kamera segítségével készül egy kép. A kép alapján az algoritmus meghatározza a pontos lábméretünket.

A Nike az alkalmazást nem csak az online vásárlóknál szeretné bevezetni, de az üzletekben is kifejezetten ajánlja. Tervezik a Nike Fit falak telepítését és az alkalmazás használatát az eladók bevonásával.

Az alkalmazás az USA-ban júliusban debütál, de nem titkolt cél, hogy még a nyáron Európába is megérkezzen.

A kiterjesztett valóság technológiáját egyébként már több cég is felismerte és használja. Az IKEA Place alkalmazásával például a kiválasztott bútort nézhetjük meg, hogy mutatna otthon a szobában.

IKEA Place alkalmazás
Sending
Értékeld a cikket:
0 (0 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük