Sikeres férfiak: Mark Roberts – Lightfoot

Mark Roberts - Lightfoot

A sikeres férfiak rovatunk első kiszemeltje Mark Roberts, a Lightfoot alapítója, aki egy olyan eszközt dobott a piacra, amivel az emberek hatékonyabban és gazdaságosabban tudják vezetni az autójukat. Ebben a posztban az Ő történetét mutatjuk be.

Mi a Lightfoot

A Lightfoot egy autókba szerelhető mini számítógép, ami a motorhang alapján ad valós idejű visszajelzést a sofőrnek arról, hogy mennyire hatékony a vezetési stílusa.

Lightfoot
Maradj a zöld sávban!

Minden benzin-motor által hajtott gépkocsinak van egy optimális fordulatszáma. Az eszköz ezt a fordulatszámot, hang formájában felismeri. Minél gyakrabban és minél tovább hallja ezt a fordulatszámot a számítógép, annál optimálisabb a vezető stílusa, annál kevesebbet fogyaszt a kocsi.

A vásárló díjazása

Lightfoot díjazás
pénz és tárgynyeremények

A Lightfoot nem csak visszajelzést ad, hanem a különböző díjazásokkal ösztönöz a gazdaságos vezetésre. Minél jobban vezetsz, annál több partnernél kapsz kedvezményt. A Lightfoot használatával nem csak 15-20% üzemanyagot spórolhatsz meg, hanem értékes tárgy és pénznyereményekkel is gazdagodhatsz. Kisorsoltak már például búvárkodást vagy segway túrát is.

A Lightfoot azért lett sikeres, mert a környezetvédelem egyik hatékony eszköze és nem utolsó sorban életet is menthet. A használatával ugyanis mérsékeljük a sebességet és ezáltal 40%-al csökkenthetjük a balesetek valószínűségét.

A történet

Lightfoot team
a Lightfoot team

Mark cége egy egyszerű startup-ként indult az Egyesült Királyságban, amit egy angyalbefektető karolt fel. Azóta kormányzati támogatást is kaptak (közel 1M font). Ma már több, mint 100 flotta ügyfele van és egy hatalmas irodaháza, ahol közel hatvanan dolgoznak.

A tervek

A jövőben szeretnének az USA és Európa piacaira is betörni. A folyamat már elkezdődött és a következő három évben szeretnének globálisan is jelen lenni a gépjárművekben.

Néhány jótanács Márktól

  • elnézést kérni egyszerűbb, mint engedélyt
  • a szakmát nem iskolában tanulod meg, hanem munka közben
  • minden dupla annyi ideig tart, mint számítasz rá
  • vedd szigorúan a határidőket
Sending
Értékeld a cikket:
0 (0 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük