Az első benyomás: a sikerhez vezető út

első benyomás

Az első benyomást sokszor elszúrjuk. Lehet, hogy épp bal lábbal kelünk fel, vagy a munka miatt vagyunk stresszesek. A gond ezzel az, hogy első benyomást csak egyszer tehet az ember, és ilyenkor a legjobb formánkat kell adni. Ebben a posztban tippeket és trükköket mutatunk, hogy az első benyomás rólad pozitív legyen.

Az első benyomás az élet minden területén megtalálható, ahol két személy először találkozik, legyen szó akár munkáról vagy magánéletről. Ilyenkor egy rövid idő telik el és akaratlanul is kirajzolódik egy kép rólunk a másikban.

Bár közel sem mutatjuk meg, hogy milyenek vagyunk valójában, a másik fél e rövid idő alatt fog véleményt formálni rólunk és sokszor egy életre megbélyegezni minket. Ezért nagyon fontos, hogy az első benyomás tökéletes legyen. Ha elszúrjuk az első benyomást, akkor utólag sokkal nehezebb megváltoztatni a másik fél véleményét rólunk.

A kinézet

Az első benyomás akkor kezdődik, amikor megpillantjuk a másikat. Sajnos tény, hogy az emberek sokszor a kinézetünk alapján ítélnek. Hogyan öltözködünk? Igényesek vagyunk vagy ápolatlanok? Az emberek másképp néznek ránk, ha egy üzleti tárgyalásra farmerben és Son Gokus pólóban, vagy öltönyben, zakóban és nyakkendőben jelenünk meg. Ha igényesen, jól nézel ki, akkor az első lépést megtetted a pozitív első benyomás felé vezető úton.

Testbeszéd

testbeszéd

Az emberi kommunikáció csak 20%-ban áll verbális elemekből, a maradék 80% non-verbális testbeszéd!

Amikor valakivel először találkozunk, akkor több szinten kezdünk el kommunikálni egymással. Az egyik a testbeszéd. Még mielőtt megszólalnánk, máris rengeteg mindent elárul rólunk a testünk. Rögtön más benyomást kelt egy görnyedt testtartás, mint egy egyenes.

A görnyedt testtartással és ha a kezeink csak úgy lógnak mellettünk akaratlanul is azt a benyomást keltjük, hogy bizonytalanok vagyunk, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Álljunk egyenesen, húzzuk ki magunkat. Ezzel magabiztosságot, határozottságot sugallunk.

Arckifejezés

Az arcunk rengeteg dolgot elárul rólunk, a hangulatunkról, az érzéseinkről. Mosolygunk? Összeráncoljuk a szemöldökünket? Míg az előbbivel barátságosságot, nyitottságot, addig utóbbival távolságtartást, zárkózottságot, zaklatottságot sugallunk.

arckifejezés

Senki se szereti az elutasítást, ezért egy rendezvényen a mosolygó emberhez hamarabb odamennek beszélgetést kezdeményezni, mint egy morcos emberhez.

A kézfogás

kézfogás

A kézfogás témát már kiveséztük egy korábbi posztunkban, de itt is kiemelnénk a non-verbális kommunikáció egyik legfontosabb elemét. A cikkből kiderült, hogy ha nagyon gyenge a kézfogásunk, akkor bizonytalanságot, önbizalomhiányt sugallhatunk. Ha pedig túl erős, akkor agressziót, dominanciát. Egyik véglet sem jó! Próbáljuk meg megtalálni a középutat.

A szavak ereje

A verbális kommunikáció során az első 10-20 szavunkkal már kialakítjuk az első benyomás képét a másik félben. De nem csak a szavak fontosak, hanem a téma is, és az, hogyan beszélünk az adott témáról.

Gondolkozzunk sztorikban

Amikor először találkozunk valakivel általában a szokásos kérdések hangzanak el. Mivel foglalkozol? Honnan jöttél? Stb. A helyett, hogy száraz kérdések és válaszokban kommunikálnál, próbálj meg rövid sztorikban mesélni. Tekints az életedre úgy, mint ha egy könyv lenne. Egy színes történet köré vegyített válasszal sokkal maradandóbb lesz a válaszod.

Ossz meg bizalmas infót

Nem azt mondom, hogy add meg neki a pin kódodat, de nagyon hatásos pszichológiai trükk, hogy ha valakinek a bizalmába szeretnénk férkőzni, akkor tegyük meg az első lépést mi. Osszunk meg olyan információkat vele, amit amúgy nem tennénk ismeretlennel.

Bizalomba férkőzés

Ha személyes történeteket, titkokat osztunk meg a másikkal, akkor a másik fél úgy érzi, hogy befogadtuk egy belső, bizalmi körbe és ilyenkor ők is hajlamosabbak felénk nyitni.

A hallgatás fontosabb

Ha tudunk magunkról beszélni az jó dolog, de ennél sokkal fontosabb ha megtanulunk hallgatni a másikra. Az emberek szeretnek magukról beszélni. Ha csak figyelmesen meghallgatjuk őket, már boldogok.

Az embereket igazából nem érdeklik, hogy magas vagy alacsony vagy, vagy hogy kövér vagy vékony. Őket az érdekli, hogy értékesnek érezzék magukat számodra. Ha azt látja, hogy isszuk a szavait, akkor értékesnek, jó partnernek fogja gondolni magát és ezzel együtt minket is.

Az első benyomás általában 30%-ban függ attól, hogyan beszélünk magunkról és 70%-ban attól, hogyan hallgatunk.

Legyünk emlékezetesek

Az emberek nem fognak emlékezni arra, amit mondtál vagy amit csináltál, de arra igen, hogy mit éreztek amikor veled voltak! Próbáljunk az érzelmekre hatni. Beszéltessük és folyamatos szem kontaktus mellett hallgassuk meg. Kérdezzünk rá a folytatásra. Érezze azt, hogy érdekel minket a története. Meséljünk érdekes és érzelmekben gazdag sztorikat.

Sending
Értékeld a cikket:
0 (0 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük