Romantikus filmek: a 20 legjobb szerelmes film

romantikus filmek

Már a 2018-as film toplista készítésekor felmerült bennünk, hogy készítünk egy listát minden idők 20 legjobb romantikus filmjéről is. Ha egy összebújós estét terveztél a pároddal, de nem tudod, hogy mit nézzetek meg, akkor ez a lista neked szól! A legjobb romantikus filmek listáját szándékosan nem rangsoroltuk, mert egytől-egyig mind kiváló film.

Ha valamilyen véletlen folytán nem soroltuk volna fel a Te kedvenc romantikus filmed, akkor jelezd nekünk kommentben!

Szerelmünk lapjai

Szerelmünk lapjai

A film egy szerelmes párról szól, akik tizenévesen találkoztak és az első pillanattól kezdve egymásba szerettek. A két fiatal útja a nyári kaland után szétválik, majd néhány évvel később újra találkoznak és szerelmük újra lángra kap. A lánynak választania kell meglévő és korábbi udvarlója között.

Időről időre

Időről időre

Timmel egy szilveszteri buli után közli az apja, hogy a családjuk férfi tagjai képesek az időben utazni. Bár a történelmet nem írhatja át, a saját életén változtathat. Ám ahogy múlnak az évek rájön, hogy bizonyos dolgokon nem lehet változtatni.

Angyalok városa

Angyalok városa

A történet egy angyalról szól, akinek megtetszik a földi élet és ki akarja próbálni a szerelmet. A Nicolas Cage által alakított angyal szerelmes lesz egy sebésznőbe (Meg Ryan) és választania kell: marad angyal, vagy halandóvá válik.

Csillagainkban a hiba

Csillagainkban a hiba

A film két rákbeteg tinédzser megismerkedéséről és szerelméről szól. A lány egy oxigén palackkal kénytelen közlekedni, míg a fiúnak a lábát kellett amputálni, ennek ellenére hamar egymásba is szeretnek, és mindketten teljes életet akarnak élni.

Nász-ajánlat

Nász-ajánlat

A karrierje csúcsán lévő Margaretet ki akarják toloncolni, mert lejárt a vízuma. Elhatározza, hogy elveteti magát az asszisztensével, így nem küldhetik haza. A gond csak az, hogy az asszisztense a tervről semmit se tud. Andrew az asszisztens végül bizonyos feltételekkel belemegy a dologba és izgalmas történet kerekedik, aminek a vége természetesen a kölcsönös szerelem lesz.

Ha maradnék

Ha maradnék

Mia zenei pályafutásra és döntenie kell, hogy zeneakadémiára megy vagy szerelmével Adammel marad. A történet akkor válik érdekessé, mikor a családi kirándulás tragédiába torkollik. Miának az egész jövőjét meghatározó döntést kell hoznia.

Vissza hozzád

Vissza hozzád

A filmet egy frappáns mondással lehetne a legjobban jellemezni: “Az első szerelem tart a legtovább.” Amanda és Dawson a középiskolában szerettek egymásba, de egy baleset miatt a fiú börtönbe kerül és az útjaik szétválnak. 20 év múlva aztán újra találkoznak és rájönnek, hogy a szerelmük lángja sosem aludt ki.

Fogadom

Fogadom

Paige és Leo a friss házaspár éppen csak elkezdik élvezni a közös életet, amikor autóbalesetet szenvednek. A lány kómába kerül, majd mikor felébred kiderül, hogy elvesztette az elmúlt öt év emlékét. Paige-nek és újra meg kell szeretnie a férjét. Leo-nak pedig újra meg kell hódítania feleségét.

P.S. I Love You

P.S. I Love You

Holly és Gerry boldog házasságban él, ám Gerry halálos beteg lesz. Miután meghal, felesége összeomlik. Gerry halála előtt leveleket írt feleségének, amit havonta küld ki postán Holly-nak. A levelek segítségével végül Holly újra megtalálja önmagát.

A szerelem hullámhosszán

A szerelem hullámhosszán

Karácsony este egy kisfiú betelefonál egy rádióműsorba, hogy édesapjának (Tom Hanks) kérjen segítséget, aki anyukája halála óta magányosan neveli őt. A műsort hallgatja Annie (Meg Ryan) is, aki a férfi hangja hallatán elhatározza, hogy elindul és megkeresi az ismeretlen férfit.

Micsoda nő!

Micsoda nő!

Edward egy jóképű és sikeres üzletember. Egy este a Los Angelesi utcán felcsípi a csinos örömlányt, Viviant, majd megkéri, hogy egy egész héten át legyen a partnere. Vivian elvállalja és ahogy várható volt szerelmesek lesznek egymásba.

Sztárom a párom

Sztárom a párom

William egy csalódott férfi, aki egy könyvesboltban éli hétköznapi életét. Egészen addig, amíg meg nem jelenik az üzletben Anna, a híres színésznő. Egy véletlen második találkozás pedig megpecsételi sorsukat.

Dirty Dancing

Dirty Dancing

Baby egy 17 éves lány, aki él-hal a táncért. Egy nyári vakáció során megismerkedik Johnnyval a tánctanárra, akibe hamar szerelmes is lesz. Johnny egy nagy táncversenyre készül, de a partnere faképnél hagyja, így a lánynak kell beugrania helyett. A felkészülés során kiderül, hogy remek párost alkotnak.

Igazából szerelem

Igazából szerelem

Szenvedélyek viharában

Szenvedélyek viharában

William egy visszavonult ezredes, aki az őslakosok lakta vidéken telepszik le három fiával. A három fiú közül Tristan (Brad Pitt) erősen különbözik a testvéreitől az önfejűsége miatt. Tristant az ezredes indián segédje képzett harcossá neveli. A film a három testvér különböző életútját követi nyomon.

Egy fiúról

Egy fiúról

Will egy 38 éves agglegény Londonban. Gazdag, jóképű, nőtlen és nincs más dolga, mint csajozni egész nap. Azért, hogy megfektesse legújabb kiszemelt áldozatát, csatlakozik a magányos szülők klubjához a saját maga által kitalált gyerekével. A történet akkor válik izgalmassá, mikor megjelenik a lány barátnőjének fia.

Elveszett jelentés

Elveszett jelentés

Bob (Bill Murray) egy ital reklámozására érkezik Tokióba, ahol egy szálloda bárjában találkozik Charlotte-al (Scarlett Johansson) a fiatal de unatkozó feleséggel. A nagy korkülönbség ellenére titokzatos barátság kezdődik kettőjük közt és együtt indulnak felfedezni a várost.

Felkoppintva

Felkoppintva

Alisont a 24 éves tévériportert éppen kinevezik. Hogy ezt megünnepelje elmennek bulizni barátnőjével, de a buli olyan jól sikerül, hogy terhes lesz alkalmi partnerétől Ben-től. Alison úgy dönt megtartja a babát, de Bennek esze ágában sincs családot alapítani.

Az 50 első randi

Az 50 első randi

Henry Hawaii-on él és imád csajozni. Egy reggel találkozik Lucyval, aki rögtön megtetszik neki. A nap remekül alakult, de másnap Lucy nem emlékszik semmire. Mint kiderül, egy korábbi aztóbaleset miatt minden alvással törlődik az összes aznapi emléke. Henrynek nincs más választása, minden egyes nap újra és újra meg kell hódítania Lucyt.

Idétlen időkig

Idétlen időkig

Phil (Bill Murray) egy nagyképű, magának való tévés időjós, aki ki nem állhatja a vidéket. Egy nap éppen vidékre küldik a Mormota fesztiválról tudósítani, de egy hóvihar miatt nem tud hazautazni, ezért ott kell megszállnia. Másnap furcsa dolog történik. Mint ha a tegnapi napot élné át újra.

A Te kedvenc romantikus filmed nincs a listán? Oszd meg velünk kommentben!

Sending
Értékeld a cikket:
5 (1 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük