Filmajánló: John Wick 3 – Parabellum

John Wick 3

John Wick a legjobb akciófilmek listájára olyan gyorsan felkerült, mint 82-ben a Rambo. Ami nem is csoda, hiszen a két film nagyon hasonlít egymásra. Egy főhős egy hadsereg ellen, mindez látványos jelenetekkel fűszerezve. De tényleg eladható egy ilyen forgatókönyv 37 évvel később?

John Wick története

John Wick egy hírhedt bérgyilkos volt, akit a szakma csak “Rémkirály”-nak becézett. Igazából nem tudni, hogy pontosan milyen múltja volt, de a rémkirály becenév nem éppen egy békés életre enged következtetni.

Hírneve az egész alvilágban ismert volt. Miután nagynehezen visszavonult, felesége hirtelen meghalt, de búcsúajándékként egy kiskutyát kapott tőle. Aztán jött egy senkiházi kis mitugrász és agyonverte a kutyáját.

John Wick kutyája
John Wick kutyája

Hát innen indult a történet. Lehet a sztori bagatell, de most őszintén: még a nagyim is erősebben markolta a botját a jelenetet látva, és összeráncolt szemöldökkel, a sarokba köpve egy boxert felhúzva ment volna neki a mitugrásznak. A forgatókönyv írók nagyon is eltalálták mivel is lehet felhúzni a legtöbb embert: a kiskutya halálával.

A történet akkor kezd izgalmas lenni, mikor kiderül, hogy a kiskutyát lecsapó és John Wick autóját ellopó kis suhanc az orosz maffia vezérének a fia. Ez volt az a pont, amikor lehetett tudni, hogy itt bizony egy kaszálós filmet fogunk kapni. És valóban!

A felkészülés

Már a film első részében is irreálisan nagy mészárlást láthattunk – ami normál esetben kiüti az emberek ingerküszöbét – viszont ezt kárpótolta az a videó, amit a film után szivárogtattak ki, és amiben látszott, hogy az 54 éves színész mekkora erőfeszítéssel készül a legdurvább akciójelenetekre:

Így bánik Keanu Reeves egy éles fegyverrel

Őszintén bevallom, nekem ez a videó volt az, amire azt mondtam, hogy ezt a filmet meg kell nézni moziban! Ezeket a videókat látva szinte elhiszi az ember, hogy John Wick tényleg el tud bánni egy hadsereggel.

Jött a második rész

Azt hinné az ember, hogy egy ilyen mészárlást már nem lehet überelni. De lehet! A második részben mégtöbb vér folyik.

De a rendezők talán érzik, hogy ez már sok, ezért kiadnak egy mégütősebb werkfilmet, amiben bemutatják a színészt a harci jelenetekre való felkészülésében is:

Keanu Reeves – John Wick 2 felkészülés

Egyszerűen elképesztő, hogy ez az 54 éves csávó mennyi munkát beletett ezekbe a filmekbe. Már csak ezért érdemes megnézni a John Wick 3. részét – gondolná az ember.

John Wick 3

A második rész végénél lehetett tudni, hogy a filmnek lesz folytatása. És így is lett.

John Wick 3 feliratos előzetes

Ennél a résznél azonban már szerintem elvetették a sulykot. Az első résznél is már nagyon sokan meghaltak, a másodiknál mégtöbben. De a harmadiknál? Úgy kaszálnak le egy falunyi embert, hogy a film végére egyszerűen csak azt érzed, hogy ez már sok.

Adjanak ki akármilyen werk filmet a felkészülésekről, ez a film már annyira irreális, hogy tényleg csak kikapcsolt aggyal érdemes beülni rá.

És mit csinálnak a készítők a premier előtt két nappal? Kiadnak egy werkfilmet a felkészülésről 🙂

John Wick 3 – felkészülés

Én elhiszem, hogy a csávó keményen dolgozik és félbepisálja a sziklát is, de valahol azért meg kell húzni a realitás vonalát. Amit lehetett ebből a filmsorozatból kihoztak az első két részben. Szerintem nem kellett volna ezt már tovább erőltetni. Hasonlóan a Mátrix sorozatokhoz, ez a széria is kifújt az első két rész után.

Ettől függetlenül, már csak tiszteletből is megnéztem a filmet, mert tényleg megérdemli!

John Wick szereplők

A harmadik részben már érezték a forgatókönyv írók, hogy egy nő kellene a főszereplő mellé, ezért behozták Halle Berry-t (Sofia). Ahogy látható a werk filmekben ő is azért odatette magát.

A szokásos nevek mellett (Ian McShane – hotel igazgató és Lance Reddick – recepciós) megjelenik Laurence Fishborne neve is. A nagyobb nevek itt olvashatók:

Keanu Reeves – John Wick
Halle Berry – Sofia
Ian McShane – Winston
Laurence Fishburne – Bowery King
Mark Dacascos – Zero
Asia Kate Dillon – A bíró
Lance Reddick – Charon
Tobias Segal – Earl
Anjelica Huston – Az igazgató

Jön John Wick 4!

Update 2019.05.21!
A John Wick 3 akkora kasszasiker lett, hogy még a Bosszúállókat is megelőzte a jegyeladási listán. Így nem meglepő, hogy a Lionsgate bejelentette, hogy napra pontosan 2 év múlva, 2021 május 21-én érkezik a John Wick 4. része!

Sending
Értékeld a cikket:
0 (0 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük