Házi kenyér recept – kenyérsütés otthon

kenyér recept

A kenyérsütés egyáltalán nem nagy kunszt. Egy jó házi kenyér sütéséhez még kenyérsütőgép sem kell. Minden ami kell egy jó recept, és egy fazék. Mutatjuk a legegyszerűbb kenyér receptet és hogy hogyan készítsd el otthon.

Hozzávalók:

  • 320g finomliszt
  • 230g kovász
  • 3dl szobahőmérsékletű víz
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olivaolaj

Elkészítése:

kenyér tészta
jól dolgozzuk össze
  1. Keverjük össze a szobahőmérsékletű kovászt és vizet
  2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót
  3. Keverjük el csomómentesre a tésztát és hagyjuk állni 10 percet
  4. Kiolajozott munkalapra borítsuk ki a tésztát és ismét dolgozzuk el jól
  5. Ismételjük el legalább még kétszer a gyúrást és pihentetést
  6. Most hagyjuk állni a tésztát egy órát
  7. Ejtsünk egy vágást a tészta tetején. Ha apró légbuborékokat látunk, akkor jöhet a kelesztés. Ha nem, akkor pihentessük még egy órát.
  8. Liszttel béleljünk ki egy fazekat, tegyük bele a tésztát, takarjuk le konyharuhával és kelesszük a tésztát 2-3 óra hosszat.
  9. A tészta kb duplájára dagad. Ejtsünk a tetején kis vágást, enyhén permetezzük be vízzel és mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe 20 percre (légkeveréssel)
  10. 20 perc múlva levesszük a hőfokot 190 fokra és sütjük még 15 percig.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük