Filmek 2018: az 50 legjobb film 2018-ban

az 50 legjobb film 2018-ban

2018-ban sem szenvedtünk hiányt a jó filmekből. Ebben a posztban az IMDB filmkatalógus segítségével elkészítettük a szerintünk legjobb filmek ötvenes listáját. A lista nem pontszám szerinti sorrendben készült. Ezeket a filmeket ajánljuk 2018-ból:

1. A bűnös (The Guilty)

Asger Holm egy diszpécser a segélyhívó központban. Egy este egy nő hívja fel, akit elraboltak. A hívás megszakad és ezután elkezdődik a nyomozás az emberrabló után. A nyomozás során kiderül, hogy nem csupán egy szimpla emberrablás áll a háttérben.

2. Mission: Impossible – Utóhatás

A Mission Impossible sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) egy balul elsült akció után próbálják helyrehozni a dolgokat. Már csak azért érdemes megnézni a filmet, mert Tom Cruise a valóságban is megtanult helikoptert vezetni a film kedvéért és a legtöbb akciójelenetét is saját maga hajtotta végre.

3. Keresés (Searching)

Ez a film a Mátrixhoz hasonlóan egy úttörő megoldással futott be. Az egész történet egy monitor előtt játszódik és azt hinné az ember, hogy unalmas lesz pedig nem! A történet arról szól, hogy eltűnik egy 16 éves lány. A rendőrségi nyomozás nagyon lassan halad, ezért az apa saját kezébe veszi az irányítást és elkezdi felkutatni lányát a neten.

4. Csillag születik (A Star is Born)

Jackson Maine (Bradley Cooper) egy karrierje végén járó énekes, aki turnézás közben felfedez egy fiatal énekesnőt (Lady Gaga) és hamar egymásba is szeretnek. Jackson támogatja a lány karrierjét, de egy idő után a lány sikeresebb lesz nála és ez a viszonyukra is kihat.

5. Pókember – Irány a Pókverzum

Egy animációs film formájában találkozhatunk egy új Pókemberrel. Azért új, mert Peter Parker ellen összefogtak az ellenségei és legyőzték. Viszont egy másik fiút szintén megcsíp egy genetikailag módosított pók és neki még az elődjénél is több szuperképessége lesz: láthatatlanná tud válni vagy egy érintéssel lebéníthat bárkit.

6. Blindspotting

A film úgy indul, hogy a főhős próbaidőn van és három napja van, hogy végleg leteljen a próbaideje. A számláló elindul. A sztori akkor kezd izgalmassá válni, mikor a fekete fiú szemtanúja lesz, hogy egy fehér rendőr hátba lő egy menekülő fekete srácot.

7. Sosem voltál itt

Joe egy leszerelt FBI ügynök, aki a pályafutása során olyan szörnyű dolgokat látott, hogy már az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja. Visszavonult ügynökként olyan kisebb munkákat vállal, mint a szökött, elrabolt gyerekek felkutatása és kiszabadítása. Ezúttal egy ennél sokkal veszélyesebb megbízást kap.

8. Hang nélkül (A Quiet Place)

Szintén egy úttörő filmről beszélünk. Ezzel a filmmel ugyanis nem fogsz szavakat tanulni angolul 🙂 Ahogy a film címe is sejteti, az emberek hangtalanul kénytelenek élni az életüket, miután hangokra támadó idegen ragadozó lények lemészárolták majdnem a föld teljes populációját. Elgondolkodtató és egyben rémisztő hogyan lehet így életben maradni, de egy család megpróbálkozik túlélni.

9. Cameron Post rossz nevelése

A történet a kilencvenes években játszódik. Ebben az időben kevésbé voltak elfogadva a melegek. Amikor Cameront a szalagavató bál után rajtakapják egy kocsi hátsó ülésén egy másik lánnyal csókolózni, konzervatív nagynénje egy “kinevelő” táborba küldi, hogy próbáljanak rá hatni. Cameron itt új barátokat szerez.

10. Alelnök (Vice)

Az Alelnök egy igaz történetet, ami az amerikai politika egyik legrejtélyesebb elméjének, Dick Cheney-nek az életét mutatja be. Már csak azért érdemes megnézni, hogy lássuk Christian Bale legújabb hihetetlen átalakulását.

11. Eighth Grade

A film egy mai nyolcadikos lányról szól, aki próbál beilleszkedni, megfelelni az elvárásoknak, de ő maga sem tudja, hogy önmagát adja, vagy egy másik arcát mutassa. A film jól bemutatja a mai fiatalok közösségi hálózatoktól való függőséget.

12. Free Solo – Mászókötél nélkül

Alex Honnold talán a világ egyik legjobb hegymászója elhatározza, hogy biztosítás nélkül (free solo) megmássza a Yosemite Nemzeti Parkban található El Capitan 900 méteres gránitfalát.

13. A kíméletlen (A Prayer Before Dawn)

A film igaz történeten alapul. Annyira, hogy még a börtön is ahol forgattak egy működő Thai börtön volt és a filmben több szereplő is valós elítélt volt.

Billy Moore egy angol bokszoló volt, akit drogbirtoklásért Thaiföld egyik legdurvább börtönébe zártak. Billy hamar rájött, hogy csak úgy szabadulhat, ha részt vesz azon a Muay Tai bajnokságon, amit a börtönök között rendeznek. Ehhez persze életben is kellett maradnia.

14. Deadpool 2

A 2016-ban bemutatott nagysikerű X-Men filmsorozat tízenegyedik részének (Deadpool) a folytatása. A filmben Wade (Ryan Reynolds) egy időutazó mutánssal (Kábel) kerül összetűzésbe. Kábel egy mutáns gyereket szeretne likvidálni, mert a jövőben a gyerek idősebb rokona meggyilkolja Kábel családját. Deadpoolnak meg kell védenie a gyereket és ezért csatlkakozik az X-Force elit alakulatot.

15. Apostle

A Netflixen debütáló horrorfilmben a főszereplő egy szigetre érkezik, hogy kiszabadítsa húgát, akit egy szakta tart fogva. Thomas megpróbál beépülni a szektába, de a közösség vezetője bizalmatlan vele szemben.

16. Hold the Dark

A film Alaszkában, egy kis faluban zajlik. A környéken két gyerek is farkastámadás áldozata lett és amikor a Medora gyerekét is elrabolja egy farkas, az Russel-hez fordul, aki korábban egy évig élt farkasok közt a vadonban. Russel szépen lassan rájön, hogy itt teljesen másról van szó, mint egy farkastámadásról.

17. Nyughatatlan özvegyek (Widows)

Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) és Belle (Cynthia Erivo) négy teljesen hétköznapi feleség. Egy dolog közös bennük: a férjeik bankrablók és nagyon sok pénzt loptak el, de menekülés közben meghaltak. A bűnözők most rajtuk követelik az ellopott pénzt, de nem sejtik, hogy az özvegyek a saját kezükbe veszik az irányítást.

18. Bosszúállók: Végtelen háború

Ebben a részben a Bosszúállók és a Galaxis Őrzői összefognak, hogy együttes erővel szálljanak szembe Thanosszal, aki a Marvel képregények legerősebb főgonosza.

19. Csuklyások – BlacKkKlansman

Ez a film szintén igaz történeten alapul. Ron Stallworth az első színesbőrű rendőr volt, aki bármennyire is hihetetlen de tényleg beépült a Ku Klux Klánba, annak is a legmagasabb köreibe.

20. Overlord

A második világháború végén, még az invázió előtt két amerikai katona az ellenséges frontvonal mögött ragad és olyanokat látnak, tapasztalnak, ami kimeríti a misztikus horror fogalmát. 🙂

21. Assassination Nation

A történet egy Lily nevű szőke lányról és három barátnőjéről szól, akik tipikus tinilányként élik napjaikat míg egyszer csak az egész város megvadul és mindenki egymást öli. Teszik mindezt azért, mert egy hacker a városban élő összes ember netes szennyesét kiteregette a neten. A négy lány a város leggyűlőltebb emberei lesznek, ők pedig felfegyverkezve várja a végső leszámolást.

22. A hihetetlen család 2

A hihetetlen család második részében Helennek kell átvennie a szuperhősi feladatokat míg ezalatt Bobnak a család körüli dolgokkal kell megbírkóznia. Mindenkinek nehéz a kialakult helyzet, de a család hihetetlen kitartással megoldja a problémát.

23. Maugli (Mowgli)

24. 6 Balloons

Ez a Netflix film Seth-ről egy drogfüggő apáról, annak négy éves kislányáról és Seth testvéréről szól, aki folyamatosan harcol és küzd, hogy Seth le tudjon jönni a kábítószerről.

25. Pusztító (Destroyer)

A Los Angeles-i rendőrség egyik nyomozója (Erin Bell) beépült egy bűnbandába. Miután a banda egyik bankrablása rosszul sül el, Erin lelepleződik és a banda feje elmenekül. Pár évvel később viszont újra felbukkan és újabb rablást tervez.

26. Monsters and Men

Egy fekete fiút megölnek a rendőrök. Ezután egy szintén fekete rendőr és egy középiskolai fiú elhatározza, hogy tesznek valamit. 

27. The Party’s Just Beginning

28. Fekete Párduc (Black Panther)

Wakanda egy technikailag nagyon fejlett afrikai ország. Főhősünk apja halála után visszatér a királyságba, hogy elfoglalja a trónt, de egy ősi ellenség is feltűnik a színen.

29. Kutyák szigete (Isle of Dogs)

20 év múlva Japánban a kutyapopuláció elképesztő méreteket ölt. Kutyanátha tör ki, ami végigsöpör az országon. Kobayashi polgármester óvintézkedésként az összes kutyát egy szeméthegyekből épűlt szigetre száműzi: a Kutyák Szigetére.

30. Meztelen Juliet (Juliet, Naked)

Annie beleszeret egy régen elfeledett rocksztárba, akiért történetesen a pasija is rajong.

31. Black Mirror: Bandersnatch

A Black Mirror legújabb része a Bandersnatch egy interaktív film, ami a filmnézés jövőjét mutatja be. A történetet mi alakíthatjuk, akár eldönthetjük, hogy mit reggelizzen a főhős. Ha rosszul választunk, akkor sincs semmi baj, nem kell előlről kezdeni az egész filmet, hanem visszaléphetünk a választó ponthoz.

32. Az élet maga (Life Itself)

A történet két fiatalról szól, akik egymásba szeretnek, majd összeházasodnak és gyerekeik születnek. Azonban egy váratlan fordulat teljesen más irányba viszi a történetüket.

33. Mandy – A bosszú kultusza

Red Miller (Nicolas Cage) és Mandy Bloom (Andrea Riseborough) egy remeteként élő pár, akik elvonultak a társadalomtól. Egy nap azonban egy kegyetlen szekta tőr rájuk és Red véres bosszút indít a tagok ellen.

34. RBG

A film Ruth Bader Ginsberg bírónő életét és munkásságát mutatja be.

35. Ready Player One

Az OASIS az egész világot átfogó virtuális valóság, ahol mindenki azt lehet ami csak szeretne. A játék feltalálójának halála után annak végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett bizonyos kincseket a játékban, és aki megtalálja ezeket, azé lesz az OASIS. Életre menő hajsza indul a kincsekért, ami már a játékon is túlmutat.

36. Jurassic World: Bukott birodalom

A Jurassic Park legújabb részében nem csak a régi jó dinoszauruszok és korábbi főszereplők térnek vissza, hanem felbukkannak teljesen új fajok is, amik mégfélelmetesebbek, mint a korábbi őslények.

37. A tanítónő (The Kindergarten Teacher)

Lisa egy óvodában dolgozik és imádja a költészetet. Egy napon véletlenül meghallja az öt éves Jimmy-t, ahogy egy gyönyörű saját verset mond. Lisa felismeri a gyermek tehetségét, ellenben a szüleivel. Egy napon aztán saját kezébe veszi az irányítást.

38. Éjszakai játék (Game Night)

A kertvárosban néhány pár összejár hétvégén társasjátékot játszani. Ezúttal a játékot a házigazda feltuningolja egy játékra szakosodott társasággal. A cselekmény akkor válik izgalmassá mikor kiderül, hogy valóban elrabolták a házigazdát.

39. A történet (The Tale)

Jennifel egy 50 éves New York-i újságírónő. Látszólag minden rendben van vele, ám édesanyja talál egy szöveget, amit még tízenhárom évesen írt Jennifer és amiben két felnőtt edzővel való viszonyáról mesél.

Jennifer már nem is emlékezett a leírt sorokra, viszont utólag olvasva érdekes kódolt részletekre lesz figyelmes.

40. Halloween

40 évvel ezelőtt Jamie Lee Curtis éppen hogy megmenekült az álarcos Michael Myerstől. Myers az elmúlt 40 évet pszichiátrián töltötte, azonban most megszökött. Nem más szöktette meg, mint Jamie és azért, hogy végleg lezárhassa a történetet és megölhesse.

41. Expedíció (Annihilation)

Florida déli részén létezik egy titkos lezárt vadon, amit a kormány rejteget, mert még senki sem tért onnan vissza. Főhősünk egy biológusnő, aki csapatával vemerészkedik erre a területre.

42. Egy kis szívesség (A Simple Favor)

Stephanie egy kisvárosi anyuka, aki szabadidejében bloggol megismerkedik a titokzatos Emilyvel. Emily egy nap egy kis szívességre kéri új barátnőjét. Emily váratlanul eltűnik és Stephanie a blogja olvasóihoz és Emily jóképű férjéhez fordul segítségért. A nyomozás során sötét titkok kerülnek napvilágra.

43. Örökség (Hereditary)

A Graham család nagymamája meghal és ezután megmagyarázhatatlan dolgok sokaságával szembesül anya és lánya. Kiderül, hogy a mamának titkus ritusai és barátai voltak.

44. Tébolyult (Unsane)

Sawyer az elmúlt két évben folyamatosan látott egy férfit aki árnyékként követte őt mindenhová, de nem tudja eldönteni, hogy a férfi valóság volt-e vagy csak képzelte. Sawyer ezért terapeutához fordul, ahol egy foglalkozáson beiratkozik egy 24 órás önkéntes kezelésre. A 24 órából azonban sokkal több lesz…

45. Húzós éjszaka az El Royale-ban

Az El Royale egy sötét múltú, lelakott hotel ami két állam (Kalifornia és Nevada) határán áll. Itt találkozik hét idegen, mindnek megvannak a saját titkaik és most kapnak egy utolsó esélyt a megváltásra.

46. Aquaman

Arthur megtudja, hogy ő Atlantis, a víz alatti királyság trónjának örököse és neki kell csatába vinnie a népét testvére Orm ellen, aki egyesíteni szeretné a hét víz alatti királyságot és elpusztítani a felszíni világot.

47. Venom

Venom egy szadista űrlény, ami csak akkor képes életben maradni, ha talál egy gazdatestet, esetünkben az újságíró Eddie-t (Tom Hardy). A két személyiség elég nehezen jön ki egy testben és ez sokszor vicces szituációkat eredményez.

48. Upgrade – Javított verzió

A főhősünk egy rablás során lebénul, míg feleségét megölik. Egyik barátjának köszönhetően – aki mesterséges intelligenciával ellátott implantátumot tervezett – reményt kap, hogy újra járhasson. A sikeres beépítés után a férfi nem csak járni tud, de olyan képességeket is szerez, amivel véres bosszúhadjáratra indul.

49. A Védelmező 2. (The Equalizer 2)

2014-ben hatalmas sikert aratott a Védelmező című film Denzel Washington főszereplésével. Így várható volt a második rész is, ahol szintén ártatlan és bajba jutott embereknek segít a visszavonult titkos ügynök.

50. Gengszterzsaruk (Den of Thieves)

A Nagy Nick (Gerard Butler) a Los Angelesi rendőrség bankrablásokra specializálódott elit alakulatát vezeti. Mikor megtudja, hogy egy nagyszabású akció készül a Központi Bank kirablására, beszervezi a banda egyik tagját besúgónak és elindul a versenyfutás a két csoport közt. Arra senki se számít, hogy egy harmadik játékos is a képbe kerül.

Ha nem csak 2018-ból választanál filmet, akkor nézd meg a Funzine magazin listáját is.

Sending
Értékeld a cikket:
5 (1 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük