Férfi pénztárca ajánló: 5+1 legjobb pénztárca

férfi pénztárca - 5+1 legjobb férfi pénztárca

Reggel mielőtt kilépnénk az ajtón három dolgot ellenőrzünk: lakáskulcs, telefon és pénztárca. Azon kívül, hogy a pénztárca az egyik legfontosabb hétköznapi tárgyunk, ami minden nap velünk van, nagyonsokat elárul a tulajdonosáról. Ebben a posztban arról lesz szó, hogyan válassz pénztárcát és mik a legjobb pénztárcák idén.

Abban mindannyian egyet értünk, hogy pénztárcából csakis minőségibb darabot érdemes vásárolni. Senki se szeretné ha pár hónap múlva darabakra hullana a pénztárcája. Minőségi pénztárcából azonban rengeteg létezik a piacon, különböző formában, méretben, színben stb.

De ezeken felül funkciójában is meg kell felelnie számunka. Döntenünk kell, hogy a kártyákat részesítjük előnyben, vagy inkább a hagyományos készpénzt. Nézzük meg milyen pontokat vegyünk figyelembe új pénztárca vásárlásakor:

A pénztárca anyaga

Az első és legfontosabb dolog, amit megnézünk egy pénztárcán az anyaga. A férfiak az 1600-as évektől kezdve hordanak maguknál tárcát a pénz tárolására. Akkor főként tehén és lóbőrt használtak erre a célra, de ma már szinte minden anyagból létezik pénztárca.

Szintetikus anyagok

A szintetikus anyagok, mint a polyester az eredeti bőr népszerű helyettesítő anyaga lett. Egyrészt jóval olcsóbb, mint az eredeti bőr, így a tömeggyártása is olcsóbb. Másrészt sokkal ellenállóbb és rogalmasabb, mint a bőr.

A poliészterből készült pénztárca jóval vékonyabb, így kis helyen is elfér, akár a farmerünk hátsó zsebében.

Alumínium

Az alumíniumból készült pénztárca jóval tartósabb, mint a hagyományos anyagok. Dobálhatjuk, hajlíthatjuk, ez nem fog eltörni vagy elszakadni. Az alumínium egy nagyon könnyű fém, így a tárca nem fogja lehúzni a zsebünket.

Ezeket a tárcákat jellemzően több lapból illesztik össze, így a hajtása nem kell, hogy feltétlenül középen legyen. Főként kártyákat használóknak lehet előnyös.

Vászon

Az állatvédők tökéletes alternatívája lehet a vászonpénztárca. A pamutból készült pénztárcák olcsók ugyanakkor kényelmesek és alkalmazkodnak a zsebünkhöz és alakunkhoz.

A vászon pénztárcák tökéletes első pénztárcák, mert főként cserélhető cipzárral látják el őket, de jellemző, hogy fénykép tároló betétet is belevarrnak.

Bőr

Az exluzív pénztárcák tagadhatatlan királya a bőr pénztárca. Egy jól kidolgozott bőr pénztráca tartós, stílusos és akár évekig is kiszolgálja tulajdonosát.

Amit a nagy gyártók általában elfelejtenek megemlíteni nekünk, hogy nem minden bőr egyforma. Egy bőr pénztárca valójában három fajta bőrből készület.

Teljes értékű és Korrigált barkájú bőr
Ez a bőrfajták királya. A legjobb minőségű, színoldalon kikészített bőr, melyen az állat fajtájára jellemző barkarajzolat jól felismerhető. Drága, de tartós alapanyag. A legjobb bőr anyag, amit pénzért lehet kapni. Ez az egyetlen olyan bőr, ami az idő múlásával csak jobban néz ki, ezért egy ilyen több évtizedes bőr pénztárca nagyon tuti dolog.

Keresztezett bőr
A keresztezett bőr a korrigált barkájú bőr és a gyengébb bőr keveréke. Az egyébként jó minőségű bőr hasítása után keletkezik egy tömött rostokból álló, de vékonyabb teljes értékű bőr és egy lazább rostú, kevésbé tartós bőr. Utóbbinak egyik oldalát festik, fedik, esetleg nyomják is. Az eredmény egy kevésbé tartós, relatíve olcsó alapanyag. Belépő szintű termékek készülnek belőle. A középszintű bőrtárcákhoz használják.

Préselt bőr
A bőrgyártás során visszamaradt anyagokat egyenletesre darálják, összekeverik ragasztó anyagokkal, végül préselik. Gyakran olcsó övek, bőrkötésű könyvek gyártásánál is használják.

A design

A férfi pénztárcákat külalakjuk alapján is több csoportba sorolhatjuk.

Ketté osztott pénztárca (bi-fold)
Ez a legelterjedtebb változata a férfi pénztárcáknak. Egyszerűen két rész van összehajtva, jellemzően egyik oldalon a papír pénz, a másik oldalon a fém. Használata egyszerű, könnyen és gyorsan hozzáférünk a tartalmához.

Háromra osztott pénztárcsa (tri-fold)
Ebben az esetben a tárca három részbe van hajtva. Így a tárca sokkal kisebb helyen elfér, viszont sokkal több fér bele. Hátránya, hogy nagyon hamar meg tud telni és olyankor csúnyán néz ki és kényelmetlen is.

Kártyatartó pénztárca
Azoknak ajánlott, akik főként kártyákat hordanak maguknál. Hétköznapi viselethez kevésbé ajánlott, mert ez tényleg csak a kártyákat tartalmazza és az aprót nem tudjuk hova tenni. Ajánlott lehet pl. öltönyhöz.

Az extrák, RFID védelem

A mai világban az a minimum, hogy egy pénztárca hitel és egyéb pontgyűjtő kártyákat is tárolni tudjon. Bár köszönhetően a technológiának a pontgyűjtő kártyákat már kiváltják a mobilalkalmazások, és a hitelkártyánk is lassan a mobilunkba költözik, sokszor még mindig szükség lehet a hitelkártyánkra fizikailag. Ezek a kártyák főként Pay-pass, érintéssel működnek.

A pénztárca RFID védelme azt jelenti, hogy a pénztárca mint egy Faraday kalitka körbezárja a kátyánkat és nem lehet vele addig érintéssel fizetni, míg ki nem veszik a tárcából. Így ha valaki megpróbálna egy kátyaolvasót a tárcánkhoz érinteni, a pénztárca megakadályozza az olvasását.

Ezeket a pénztárcákat ajánljuk

(A felsorolt pénztárcák nem hirdetések, ajánlásukért semmilyen juttatást nem kapunk!)

Radix One Slim – Ultravékony polikarbonát

Radix One Slim férfi pénztárca
Radix One Slim
 • főként kártyák és papírpénzek tárolására
 • ultravékony kialakítás 4-10 kártya számára
 • polikarbonát és szilikon pánt ultratartósságot biztosít

Flipside – RFID védelemmel

Flipside pénztárca
Flipside
 • USA-ban gyártott dobozos kialakítás
 • nagyon erős polikarbonát és repülőgép minőségű alumínium ötvözete
 • ütésálló, RFID védelem
 • csak gombnyomásra nyitható
 • 8-10 kártya és papírpénz tárolására alkalmas

Calti titán taktikai pénztárca RFID védelemmel

Calti taktikai férfi pénztárca
Calti taktikai pénztárca
 • titán az egyik legerősebb fém, tartós
 • szupervékony, kis helyen elfér
 • RFID védelmet biztosít a kártyák számára
 • élettartam garanciát adnak rá

Ekster – Okospénztárca nyomkövetővel

Ekster prémium pénztárca, nyomkövetővel
Ekster prémium pénztárca, nyomkövetővel
 • ultravékony designos kialakítás
 • 6+ kártya tárolása
 • gombnyomásra nyíló kártyatartó
 • prémium bőr és RFID védelem
 • kérhető nyomkövető kártyával

Pioneer Ion – ultravékony szöveg pénztárca

Pioneer Ion pénztárca
Pioneer Ion
 • katonai szövetből készült, extra erős anyag
 • öltönyhöz és farmerhoz is egyaránt viselhető
 • kártya és papírpénz tárolására

T01 Spec Ops – a taktikai pénztárcák királya

T01 Spec Ops taktikai pénztárca
T01 Spec Ops taktikai pénztárca
 • Alumínium, szabadalmaztatott DTEX és rozsdamentes acél összetevők
 • RFID védelem
 • 12 kártya tárolására képes
 • 14 beépített taktikai funkció
 • kerámia bevonat, szilikon pánt
 • USA-ban gyártott termék

Neked melyik pénztárca tetszik? Oszd meg velünk véleményed, de kommentben akár meg is mutathatod, hogy te milyen pénztárcát használsz!

Sending
Értékeld a cikket:
5 (1 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük