Férfi karkötő elegáns és vagány férfiaknak

férfi karkötő

Bár a divat világa folyamatosan változik a férfi karkötő egy olyan ékszer, amit bármikor, bármilyen alkalomra felvehetünk. A férfi karkötőknek rengeteg fajtája létezik, legyen a stílusod elegáns vagy akár vagány. Ebben a posztban a legnépszerűbb férfi karkötő fajtákat mutatjuk be.

Mielőtt karkötőt választanánk legyünk tisztában a saját stílusunkkal. Karkötőt a férfi a saját egyéniségének megfelelően válasszon. Az első kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, hogy hol fogjuk viselni a karkötőt?

Egy olyan ékszert fogunk vásárolni, amit napi rendszerességgel fogunk hordani munkába? Esetleg csak bulikhoz keresünk valamit? Vagy olyat keresünk, ami alkalomtól függetlenül rajtunk lesz éjjel-nappal? A lényeg, hogy olyat válasszunk, amiben mindig kényelmesen érezzük magunkat.

A férfi karkötők árai sokmindentől függnek. Egy kézzel készített minőségi darab nyilván drágább, mint egy tömeggyártott gyengébb minőség. Ha nem csak alkalmi karkötőt keresünk, akkor azt javasoljuk, hogy ne sajnáljuk a pénzt a minőségi darabokra, mert a minőségi karkötők sokkal tovább bírják.

Ha tényleg egyedi és minőségi férfi karkötőt szeretnénk, akkor a kézzel készített karkötőket kell keresnünk. A kézzel készített karkötőket inkább a vagány, lazább hétköznapokhoz ajánljuk. Az üzleti megjelenésekhez inkább a nemesfémek dukálnak. Viszont a fém karkötőknél ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag vagy túl vékony.

Bőr karkötő

férfi karkötő - bőr karkötő
bőr karkötő

Egy bőr karkötő tökéletes viselet lehet a lazább napokon, bulikon. Színben a sötétebb árnyalatokat ajánljuk: fekete, sötétbarna, mélyvörös, smaragd zöld. Minél vékonyabb karkötőt választunk, annál rugalmasabb, kényelmesebb a viseletük. A bőr karkötők nagy előnye, hogy nem karcolják az órát.

Gyöngy karkötő

gyöngy karkötő
gyöngy karkötő

A gyöngy karkötőknél főként a fekete és a barna színek dominálnak. A gyöngykartkötőknél arra kell figyelni, hogy a gyöngyök mérete ne legyen túlságosan nagy. Inkább a kisebb méretű, rendezett gyöngykarkötőket részesítsük előnyben. A gyöngy karkötők inkább egy egyedi stílust képviselnek.

Fonott karkötő

fontott karkötő
fontott karkötő

A fonott karkötők árban hasonlóak, mint a sima bőr karkötők árai. A választáskor arra figyeljünk, hogy a karkötő ne tűnjön bóvlinak. A fonott karkötő anyaga és mintája sokféle lehet. Nagyon elterjedt például a police karkötő, ami jellemzően fekete fonott bőrből áll és a két végén fém csat.

Arany, ezüst karkötő

férfi karkötő - ezüst karkötő
ezüst karkötő

A legtöbb férfi számára az ezüst karkötő a tuti. Hogy miért az ezüst? Mert az ezüst karkötő egyaránt jól áll az elegáns és a hétköznapi öltözékhez továbbá akár sportoláshoz is felvehetjük. Sötétebb és világosabb árnyalatai is vannak. A mértéktartást azonban itt is tartsuk szem előtt. Legyen a lánc szeme közepes méretű.

Az arany karkötők a sötétebb kompozíciókban mutatnak jól. Egy fekete fonott bőr mellett szépen mutathat egy diszkrét arany karkötő. Az arany a félhivatalos és irodai alkalmakhoz is passzol. Nagy előnye még az értéktartás. Akár vésztartalékként is gondolhatunk rá.

Sending
Értékeld a cikket:
0 (0 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük