Opel Corsa-E rally: az első elektromos rally autó

Opel Corsa-E Rally autó

Az Opel lett az első autógyártó, aki tisztán elektromos meghajtású rally autó gyártásába kezdett. Az alapot az Opel már létező elektromos autója a Corsa-E biztosítja, amit idén szeptemberben fognak bemutatni a Frankfurti Nemzetközi Motor Show-n.

Opel Corsa-E Rally

Továbbá bejelentette a gyártó, hogy 2020-ban elindítják az első Opel e-Rally kupát, amin csak elektromos rally autók vehetnek részt.

Az Opel Rally kupa már régóta létező verseny. Több, mint 18 országból közel 100 versenyző méri fel tudását a kupán. A leggyorsabbak bekerülnek az Opel Junior Rally csapatba is. Az új e-Rally kupa bevezetésével, már akár közvetlenül is lehet indulni az e-Rally kupán.

Az Opel Corsa-E rally autó kifejezetten versenyre lett tervezve. A rally autó paraméterei elképesztőek: 100kW-os elektromos motorja 136 lóerőt képes leadni, 260 Nm nyomaték mellett. Az akkumulátora 50kWh, amivel akár 330 km hatótáv is elérhető.

A Corsa-e mindenki elektromos autója – teljes mértékben alkalmas mindennapi használatra és mindemellett megfizethető. A Corsa-E kifejezetten szórakoztató és dinamikus, így van helye a motorsportban is. Az alapmodellt használva, mi vagyunk az első autógyártó a világon, akik elektromos rally autót fejlesztettek.

mondta Michael Lohscheller az Opel vezérigazgatója. 

Az Opel célja az E-Rally kupával, hogy támogassa a fiatal tehetségeket. A 2020/2021-es kupára 15 elektromos rally autóval készülnek. Az árról annyi lehet tudni, hogy 50.000 Euró alatt lesznek elérhetők az elektromos rally autók.

Opel Corsa-E Rally autó elöl nézet
Opel Corsa-E Rally autó hátul nézet
Opel Corsa-E Rally autó elölről
Opel Corsa-E Rally autó hátulról
Opel Corsa-E Rally autó fentről
Opel Corsa-E Rally autó kerekek
Sending
Értékeld a cikket:
5 (1 szavazat)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük